Weirdy-weird animals [Part 1]
What's the weirdest animal you have seen before?
Here, I will present you some rare and weird animals among the earth.
Komondor Dog

Females are 27 inches (69cm) at the withers. Male Komondorok are a minimum of 28 inches at the withers, but many are over 30 inches tall, making this one of the larger common breeds of dog. The body is not overly coarse or heavy, however, and people unfamiliar with the breed are often surprised by how quick and agile the dogs are.
Its long, thick, strikingly corded white coat (the heaviest amount of fur in the canine world) resembles dreadlocks or a mop. The puppy coat is soft and fluffy. However, the coat is wavy and tends to curl as the puppy matures. A fully mature coat is formed naturally from the soft undercoat and the coarser outer coat combining to form tassels, or cords. Some help is needed in separating the cords so the dog does not turn into one large matted mess. The length of the cords increases with time as the coat grows.
Shedding is very minimal with this breed, contrary to what one might think (once cords are fully formed). The only substantial shedding occurs as a puppy before the dreadlocks fully form. The Komondor is born with only a white coat, unlike the similar-looking Puli, which is usually white, black or sometimes grayish. However, a working Komondor ' s coat may be discolored by the elements, and may appear off-white if not washed regularly.
Angora Rabbit

The Angora rabbit is a variety of domestic rabbit bred for its long, soft hair. The Angora is one of the oldest types of domestic rabbit, originating in Ankara, Turkey, along with the Angora cat and Angora goat.
The rabbits were popular pets with French royalty in the mid 1700s, and spread to other parts of Europe by the end of the century. They first appeared in the United States in the early 1900s. They are bred largely for their long wool, which may be removed by shearing or plucking (gently pulling loose wool). There are many individual breeds of Angora rabbits, four of which are ARBA recognized. Such breeds include, French, German, Giant, English, Satin, Chinese, Swiss, Finnish, to name a few.
Red Panda

The Red Panda, Ailurus fulgens ( which means 'shining cat', from a Latinized form of the Greek, 'ailouros' which means cat, and the participial form of the Latin 'fulgere' that means 'to shine') is a mostly herbivorous mammal, slightly larger than a domestic cat (55 cm long).
The Red Panda has semi-retractile claws and, like the Giant Panda, has a ' false thumb ' which is really an extension of the wrist bone. Thick fur on the soles of the feet offers protection from cold and hides scent glands. The Red Panda is native to the Himalayas in Nepal and southern China. The word panda is derived from Nepalese word 'ponya' which means bamboo and plants eating animals in Nepal.
Sloth

Sloths are medium-sized mammals that live in Central and South America belonging to the families Megalonychidae and Bradypodidae, part of the order Pilosa. Most scientists call these two families the Folivora suborder, while some call it Phyllophaga.
Sloths are omnivores. They may eat insects, small lizards and carrion, but their diet consists mostly of buds, tender shoots, and leaves.
Sloths have made extraordinary adaptations to an arboreal browsing lifestyle. Leaves, their main food source, provide very little energy or nutrition and do not digest easily: sloths have very large, specialized, slow-acting stomachs with multiple compartments in which symbiotic bacteria break down the tough leaves.
As much as two-thirds of a well-fed sloth' s body-weight consists of the contents of its stomach, and the digestive process can take as long as a month or more to complete. Even so, leaves provide little energy, and sloths deal with this by a range of economy measures: they have very low metabolic rates (less than half of that expected for a creature of their size), and maintain low body temperatures when active (30 to 34 degrees Celsius or 86 to 93 degrees Fahrenheit), and still lower temperatures when resting. Sloths mainly live in Cecropia trees.
Emperor Tamarin

The Emperor Tamarin (Saguinus imperator) is a tamarin allegedly named for its similarity with the German emperor Wilhelm II. The name was first intended as a joke, but has become the official scientific name. This tamarin lives in the southwest Amazon Basin , in east Peru , north Bolivia and in the west Brazilian states of Acre and Amazonas.
The fur of the Emperor Tamarin is predominantly grey colored, with yellowish speckles on its chest. The hands and feet are black and the tail is brown. Outstanding is its long, white mustache, which extends to both sides beyond the shoulders. The animal reaches a length of 24 to 26 cm, plus a 35 cm long tail. It weighs approximately 300 to 400 g.
This primate inhabits tropical rain forests, living deep in the forest and also in open tree-covered areas. It is a diurnal animal, spending the majority of its days in the trees with quick, safe movements and broad jumps among the limbs.
- 要发表评论,请先登录
- 红点: *Jackson's World*
- 浏览原文
- 1549次阅读




















第四只是变种的吧
第四只是变种的吧!好恐怖好凶的样子。